Porondon a főpolgármester!

Mint tegnap értesülhettünk róla, Karácsony Gergely ötöddikként (és egyelőre utolsóként) bejelentkezett az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választáson. Aki követi a politikát, váratlanul érhette a bejelentés, mint az, hogy szenteste után karácsony jön (ez véletlen jött ki így, bocs). 

 

A nagy meglepetés után persze mindenki lenyugodhat, nem változott semmi tegnaphoz képest. Közvéleménykutatók szerint annyi változhat, hogy a bejelentés után visszatérhet Karácsony az első helyre. Aztán, hogy ez így lesz-e, azt majd szépen megmérik.

 

Ami biztos, hogy akinek eddig nem esett le, hogy Karácsonyt csak egy dolog érdekli, annak most nagyot koppant. Na nem a magyar emberek és legfőképpen nem a budapestiek, hanem saját önnön hataloméhségének csillapítása. Ez persze nem újszerű, Zuglót is ott hagyta volna.

 

A gond jelenleg az, hogy bejelentésével pont saját bázisát ingadhatta meg. Karácsony szavazótábora a nagyvárosokban van, természetesen Budapest ebből kiemelkedik. Ám jelöltetésével érezhetik úgy a fővárosiak, hogy a főpolgármester csak ugródeszkaként választatta meg magát és mindvégig miniszterelnöki ambíciói voltak. 

 

Ezzel szemben is úgy gondolom, hogy Karácsony el tudná vezeti az országot, ám ami ehhez kell, meg is tudja nyerni a választást. Persze, azért ne fogadjunk az ellenzékre, hiszen a Fidesz a fent írt értelmezést előszeretettel fogja használni, ha valóban Karácsony lesz a közös jelölt.

 

Kép forrása: https://hu-hu.facebook.com/karacsonygergely